Mikotoxinhelyzet: okok és megoldások

Mikotoxinhelyzet: okok és megoldások

A mikotoxinok jelenléte a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban komoly kihívást jelent, amelyet a termelési technológia és az időjárási viszonyok is befolyásolnak. Podcastunk legújabb epizódjában Hadászi László innovációs főigazgató moderálásával Prof. Dr. Békési Pál címzetes egyetemi tanár, Dr. Orosz Szilvia címzetes egyetemi docens és az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló laboratórium igazgatója, Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója, Dr. Nagy Antal intézetvezető, egyetemi docens és Dr. Szabó Emese innovációs főigazgató-helyettes járták körül a témát. Megvitatták többek között azt is, hogy az esős időjárás és a hosszabb szárítási idő miként fokozhatja a toxinfertőzést a terményben, milyen hatásai vannak az állattenyésztésre, valamint hogyan lehet vizsgálni a toxinok jelenlétét. Szó esett a nemzetközi piacok szabályozásairól, a fenntartható termelési gyakorlatokról és a digitális megoldások szerepéről is. A beszélgetés során szó volt a precíziós gazdálkodásban rejlő lehetőségekről és egy új irányról, az automatizált megoldásokról, mellyel akár a kártevők is felismerhetők emberi érintésmentesen.

Kattintson a videóra, és nézze meg a beszélgetést, vagy, ha csak hallgatná, megtalálja azt a spotify-on is!